Project Type:

TV Lounge

Location:

Birmingham

Completion:

2018

Budget:

£75,001 – £100,000

Spa Town Cinema

At The Spa Town Cinema, our client was doing major extensions works, adding a swimming pool, gym and huge kitchen area, to their home.

We were asked to transform the site’s old kitchen into a cinema room.

Spa Town Cinema

The client wanted three rows of seating so I suggested we took the floor down 600mm at the front of the room- this meant shifting around sixty tonnes of earth and concrete.

We also removed a large pillar at the side of the room which meant installation of a huge new steel to carry the room above.

Spa Town Cinema

The room was modelled for its acoustics proprieties; modes and nulls etc.

The seating configuration meant we recommended three rows we felt it was imperative to use ‘line’ source speakers (as opposed to point source) to ensure the sound pressure levels were as close as possible across the rows.

Spa Town Cinema

We ensured amplification and speaker sensitivity could produce reference volume levels at all listening positions too.

Free Design Consulation